fbpx
Tekniku , lavatrice , Tirane
Tekniku lavatrices , vizitor ne shtepine tuaj? Ja si ta shmangni

Shume here klientet tane ankohen per kohen dhe parate qe shpenzojne me tekniku -n e lavatrices , frigoriferit , sobes etj.

Ne kete blog do ju tregojme disa truke se si ti evidentoni sa me shume keto vizita.Të mësosh të përdorësh një lavatrice nuk është aq e vështirë sa mund të mendojnë disa njerëz.Megjithatë, të mësosh dhe të kujtosh se çfarë të mos bësh me makinën është diçka që shumë njerëz mësojnë vetëm pasi të bëhet dëmi. Si rezultat, defektet më të zakonshme me makinat larëse vijnë nga  mosinteresimi, e cili mund të jetë i kushtueshem.

 

Shihni listën e mëposhtme të asaj që nuk duhet të bëni me lavatriçen tuaj per ta mbajtur tekniku -n

 

Mos lani gjithçka:

Ajo që ne po përpiqemi të shpjegojmë është se lavatriçja është vetëm për larjen e rrobave. Nuk mund të vendosni në lavatriçe gjëra të ndryshme që ndodhen në shtëpinë tuaj dhe të prisni që ato të dalin te pastërta dhe të padëmtuara. Gjëra të tilla si grepa të mëdhenj metalikë, monedha, rripa etj., nuk duhet të vendosen kurrë në lavatrice. Jo vetëm sendet mund të dëmtohen, por edhe dera e xhamit mund të thyhet, duke e nxjerre lavatricen jashte funksionit

 

Mbingarkesa:

Ju mund të mendoni se grumbullimi i sa më shumë rrobave do të kurseje kohen dhe energjine tuaj, por gjithçka që bëni është të dëmtimi I lavatrices.Kazani ka nevojë për pak hapësirë ​​për të punuar siç duhet, dhe nëse e tejmbushni, si mund të prisni t’i lani rrobat kur nuk ka hapësirë ​​të mjaftueshme që rrobat të lëvizin?

 

Balancim jo i duhur:

Lavatricja është një pajisje e rëndë, dhe motorri I pajisjes bashke me kazanin  duhet të rrotullohet me një shpejtësi shumë të lartë ose super shpejtësi gjate procesit . Kjo do të thotë se nëse lavatricja juaj nuk është e niveluar në dysheme, ajo mund të rrëzohet. Për shkak të peshës së pajisjes  , ka shumë mundësi që nese lavatricja bie poshte diçka të thyhet në pjesën e brendshme të pajisjes.

 

Mos e injoroni mirëmbajtjen e rregullt dhe manualin e përdorimit:

Manuali i përdorimit që prodhuesi ofron me pajisjen nuk është vetëm për t’u treguar. Ai përmban mënyrën e duhur të përdorimit dhe udhëzimet e përgjithshme ose specifike të sigurisë që duhet t’u përmbaheni. Në mënyrë të ngjashme, të mendosh se mirëmbajtja e rregullt nuk është e nevojshme mund të jetë shumë e rrezikshme. Shumë probleme mbeten të fshehura derisa të bëhen të dukshme dhe të jenë më të vështira për t’u trajtuar. Tekniku mund t’ju ndihmoj te kuptoni me mire manualin e perdorimit.

 

Mos vononi riparimet:

Injorimi i një defekti ose mosfunksionimi mund të jetë i kushtueshëm. Mund të mos krijojë shumë probleme kur makina nuk është në përdorim, por kur vazhdoni të përdorni pajisjen me defekt, dëmi do të rritet ndjeshëm. Tekniku ”kushton” me pak nese ju i beni sherbimet kur pajisja jep difektin e pare.

Detergjent i tepërt:

Një tjetër gjë që nuk duhet të bëni kurrë me lavatriçen tuaj, është përdorimi i detergjentit në sasi të mëdha , duke menduar qe sasi me e madhe e detergjentit do ti pastroj me mire rrobat tuaja. Në këtë rast, padyshim që më shumë nuk është mire. Nese ju perdorni detergjent mbi normen ne lavatrice do te shkaktoni bllokime ne pajisje. Gjithashtu do të ketë mbetje detergjenti ne rroba.

 

Veshje të vogla te cilat mund te tkurren:

Një tjetër gjë që duhet të shmangni është vendosja e pëlhurave të vogla si çorape  në lavatrcie.  Ato mund të ngecin lehtësisht në brendësi dhe mund të bllokojnë rruget e daljes se ujit. Keshtu  ndalojne derdhjen e ujit dhe centrifugimin e lavatrices.

 

Flokët e kafshëve shtëpiake:

Nëse keni një kafshë shtëpiake dhe rrobat tuaja janë të mbuluara në sasi të tepërt nga qimet e kafshëve. Përpiquni t’i hiqni ato paraprakisht me ndihmën e rulit përpara se ti fusni ato në lavatrice. Këto qime mund të grumbullohen lehtësisht së bashku dhe të ngjiten në pjesët e brendshme të lavatrices.

Nese doni te zevendesoni lavatricen tuaj me nje tjeter , klikoni ketu per te pare mundesite qe ne ofrojme.

X