fbpx
frigorifer keshilla para se te blini
Cfare duhet te dini para se te blini nje frigorifer?

Frigorifer -i juaj, është një nga pajisjet më të rëndësishme në shtëpinë tuaj. Prandaj është e rëndësishme që të mendoni mjaft për të gjetur modelin e duhur për nevojat tuaja.

Çfarë kapaciteti ju nevojitet? Dëshironi një pajisje qe e ka ngrirësin sipër apo një pajisje qe e ka ngrirësin  poshtë? Keni nevojë për shtesa? Ka qindra modele për të zgjedhur dhe shumë terma teknologjikë për t’u kuptuar. Lexoni udhëzuesin tonë të blerjes që të dini se çfarë të kërkoni kur blini një frigorifer.

1.Stili/Nr. e Dyerve

Së pari ju duhet të vendosni se çfarë lloj frigoriferi dëshironi. Ekzistojnë disa lloje të ndryshme frigoriferësh në treg. Kur blini një frigorifer, duhet të vendosni për atë që ju duhet ju dhe familjes suaj.

 

Frigorifer me nje derë

Frigoriferë me një derë funksion pa ngrica, për familje të vogla deri ne 2 persona ose nëse jetoni vetem.

Lloji më tradicional i frigoriferëve, zakonisht janë me një derë dhe nuk kanë funksione shtesë. Jane freskues dhe shume pak ngrires. Kjo do të thotë që ngrirësi do të zërë një pjesë të hapësirës breanda frigoriferit. Ky frigorifer duhet ta shkrihet herë pas here manualisht duke shtypur një buton shkrirje.

Ky lloj frigoriferi eshte i mirë për një person të vetëm ose për një familje me dy persona. Sepse kanë hapësirë ​​adekuate të rafteve dhe koshave të dyerve për t’u mbajtur vetëm për dy persona, ose më së shumti tre persona.

Madhësia e një frigoriferi freskues mund të ndryshojë nga 50 litra në 270 litra. Ato kanë çmimin më të ulët midis të gjitha llojeve të frigoriferëve, sepse kanë pak opsione shtesë. Janë gjithashtu ndër modelet më bazë, duke i bërë ato një zgjidhje të përballueshme. Disa prej tyre kaë nnjë sirtar të veçantë të thatë për perime si qepët dhe patatet në fund.

Frigorifer me nje dere pa ngricë

Frigorifer me dyer me shkrirje automatike, per familje

Frigoriferët me dyer kanë ndarje të veçanta për ngrirësin dhe ushqimet e freskëta. Këto janë zakonisht modele pa ngrica dhe qarkullojnë ajrin ne menyre konstante për të parandaluar çdo grumbullim akulli.

Ndarja e perimeve gjendet brenda frigoriferit dhe meqenëse këta janë relativisht më të mëdhenj se frigoriferët me një derë. Janë të mirë për familjet me katër ose më shumë. Ata kanë më shumë hapësirë ​​në rafte sesa frigoriferët me një derë.  Gjithashtu kane raftet me mundesi levizje sipas nevojave, kështu që ju mund të rregulloni hapësirën e nevojshme për të mbajtur ushqimet tuaja.

Ngrirësi mund të jetë në pjesen e siperme te frigoriferit ose në pjesen e poshtme. Madhësitë e këtij lloji të frigoriferit ndryshojnë nga 200-litra në 500-litra, dhe çmimet janë të rangut të mesëm, por mund të jenë më të larta në një madhësi më të madhe.

Frigorifer me ngrirje ne pjesen e siperme

Këto janë ende lloji më i zakonshëm në frigoriferët me dyer dhe, siç sugjeron emri, në këtë rast, ngrirësi vjen sipër ndarjes së ushqimeve të freskëta.

Këto janë më efikase në energji se çdo lloj tjetër, sepse kompresori ndodhet shumë larg ngrirësit, që do të thotë se nuk ka asnjë burim nxehtësie pranë njësisë.

Meqenëse nuk ka nxehtësi, ngrirësi nuk duhet të punojë më shumë për të mbajtur të ftohtë. Por një disavantazh i dukshëm është se për shkak se ndarja e ushqimit të freskët është më e ulët, ju duhet të përkuleni për të aksesuar ushqimet në atë pjesë. Meqenëse pjesa e ushqimeve të freskëta është pjesa më e përdorur e frigoriferit, njerëzit me probleme të shpinës mund të kenë vështirësi në funksionimin e frigoriferit.

frigorifer me ngrirje siper

Ngrirëse e poshtme

Ky është një dizajn më i ri dhe këtu njësia e ngrirësit është në fund me pjesën e ushqimeve të freskëta sipër. Ato janë shumë të mira për të moshuarit dhe për ata me vështirësi në përkulje, sepse shumica e gjërave janë të lehta për t’u aksesuar në krye.

Megjithatë, frigoriferët e poshtëm të ngrirësit konsumojnë më shumë energji pasi kompresori ndodhet shumë afër ngrirësit dhe një burim nxehtësie në këtë mbyllje do të thotë se ngrirësi duhet të punojë më shumë për të mbajtur të freskët. Përveç kësaj, nëse nuk përdorni shumë mish/peshk etj, mund të jetë e dobishme të keni ushqime dhe perime të freskëta në një nivel më të lehtë për t’u aksesuar.

Frigorifer me dy dyer krah për krah

Një hyrje relativisht më e re në tregun indian, një frigorifer krah për krah ka dy dyer që hapen si një gardërobë me ndarje të veçanta brenda.

Hapja e njërës derë nuk ndikon në temperaturën në anën tjetër.

Këto janë zakonisht të disponueshme në përmasa shumë më të mëdha dhe mund të shkojnë deri në 800 litra nga 400 litra, dhe çmimet janë gjithashtu në anën më të lartë. Disa modele të nivelit më të lartë kanë shpërndarës uji dhe akulli në pjesën e jashtme, kështu që nuk duhet t’i hapni fare dyert.

Disa kanë gjithashtu një veçori derë-në-derë për të shtuar ruajtjen, dhe shumica kanë zona të veçanta të temperaturës të përhapura në të gjithë brendësinë.

frigorifer me dy dyer

Frigorifer me shumë dyer ose në stil francez

Në këtë frigorifer, ka dyer/sirtare të shumtë dhe ndarja e ushqimit të freskët është siper në shumicën e rasteve. Ndarja e perimeve është gjithashtu e ndarë në disa raste dhe frigoriferi ruan zona individuale të temperaturës në çdo seksion.

Ashtu si frigoriferët krah për krah, mund të ketë shpërndarës të veçantë akulli/uji në dhe madhësitë e hyrjes së shpejtë nga dera në derë janë gjithashtu të mëdha. Një frigorifer i stilit francez, i njohur gjithashtu si frigorifer me dyer franceze, vjen në madhësi nga 300-800 litra. Këto janë më efikase në energji, por kërkojnë që të përkuleni për të hyrë në njësinë e ngrirësit.

2.Kapaciteti

Tani që i njihni llojet e ndryshme të frigoriferëve në treg, duhet të vendosni për madhësinë e frigoriferit që ju nevojitet, e matur në aspektin e kapacitetit të brendshëm.

Vëmendja e parë këtu është madhësia e familjes që keni. Nëse jetoni vetëm, një frigorifer me një derë është mjaft i mirë për ju. Por nëse keni një familje prej 6 ose më shumë personash, një frigorifer me kapacitet më të madh është më i përshtatshëm. Një përmbledhje e përgjithshme e kapacitetit për madhësinë e familjes është si më poshtë:

Konsiderimi tjetër është hapësira. Kur njerëzit zëvendësojnë një frigorifer të vjetër, në shumicën e rasteve ata blejnë një frigorifer për t’u futur në të njëjtën hapesire. Nëse keni një vend të vogël të shënuar për frigoriferin. Ju lutemi kini parasysh se ai nuk do të mbajë frigorifer me dy dyer sepse këto janë më të gjera. Mendoni me kujdes se sa hapësirë ​​ju nevojitet vërtet. Nëse hani në mënyrë rutinore jashtë ose porosisni ushqime për ushqim, nuk keni nevojë për një frigorifer me kapacitet të madh. Blini fruta dhe perime me shumicë? Ju mund t’ju duhet nje frigorifer me shume hapesire. Nëse ruani shumë shishe në frigorifer, mund t’ju nevojiten xhepa më të mëdhenj të derës. Hartoni nevojat tuaja mirë përpara se të vendosni për madhësinë e frigoriferit që ju nevojitet.

 

3.Çmimi

Çmimi i frigoriferit është një shqetësim i madh dhe do të vendosë se sa funksione do të ketë frigoriferi juaj.

Vlerësimi i Yjeve dhe Konsumi i Energjisë. Vlerësimi i Efiçencës së Energjisë (EER) ju tregon se sa efikas i energjisë është frigoriferi juaj. Një vlerësim më i lartë i yjeve do të thotë më shumë efikasitet. Kërkoni gjithmonë një logo të Byrosë së Efikasitetit të Energjisë (BEE) me ngjyrë blu dhe jeshile për të siguruar vërtetësinë e vlerësimit të EER. Një frigorifer bazë do të kushtojë më pak. Me çdo veçori shtesë të instaluar në të, çmimi i njësisë do të rritet. Një frigorifer freskues do të kushtojë më pak se një frigorifer pa ngrica, një njësi me një shpërndarës uji do të kushtojë shumë më tepër. Peshoni të gjitha veçoritë shtesë që ofron frigoriferi juaj dhe kontrolloni se sa nga këto funksione ju nevojiten vërtet.

A keni vërtet nevojë për një shpërndarës akulli në derë? Keni nevojë për një ullues për të rregulluar termostatin apo kendarje të veçantë qumështore? Keni nevojë për një veçori derë-në-derë? A do të bëjë një rrotni nevojë për një ekran dixhital?Çdo veçori shtesë që zgjidhni do të rrisë shpenzimet fillestare për ju, dhe për këtë arsye, është më mirë nëse vendosni që në fillim se sa nga këto veçori do t’ju nevojiten dhe/ose do të përdorni kur blini frigoriferin.

 

Kërkesat tuaja

Ndërsa bëni një listë të veçorive shtesë që ju nevojiten, bëni gjithashtu një vlerësim të stilit tuaj të jetesës përpara se të blini një frigorifer.Mënyra se si e përdorni frigoriferin është një konsideratë kryesore kur bëni një zgjedhje. Nëse organizoni festa shpesh , frigoriferi juaj duhet të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të mbajtur mbetjet ose përbërësit për një darkë të madhe.  Ne familjen tuaj nuk mbetet ushqim nga dreka ose darka? Do t’ia dilni mirë me një frigorifer me kapacitet më të vogël. Jeni të prirur për të pirë lëngje ose qumësht? Duhet të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme për të mbajtur disa kuti kartoni. Kjo është e ndryshme nga madhësia e frigoriferit siç e përmendëm më lart.

Nëse jeni një konsumues i ushqimeve të ngrira, ka të ngjarë që do t’ju duhet më shumë hapësirë ​​në ngrirje, kështu që kërkoni një frigorifer me një ngrirës të madh ose një frigorifer krah për krah që ka një ndarje gjysmë ngrirësi dhe gjysmë ndarje për ushqime të freskëta.

Metodat e pastrimit

Metoda e pastrimit për frigoriferin tuaj. Sa më shumë ndarje në frigorifer, aq më shumë kohë pastrimi do të kërkonte. Gjithashtu, kontrolloni materialin e raftit. Një raft me tela do të kërkojë më shumë manovrim sesa një raft xhami. Pjesa e jashtme duhet të pastrohet lehtë. Nëse jeni të kujdesshem për t’i mbajtur pajisjet tuaja pa njolla, shmangni blerjen e një pjese të jashtme prej çeliku inox. Ato priren të njollosen lehtësisht. Në vend të kësaj, zgjidhni një pjesë të jashtme me ngjyrë.

Raftet e rregullueshme janë një plus i madh. Kjo do të thotë që ju mund të rregulloni hapësirën brenda për të mbajtur kontejnerë më të mëdhenj duke rregulluar pozicionin e rafteve. Kërkoni gjithashtu rafte me veçori kundër derdhjes. Kështu që në rast se ju bie diçka mbi to, ajo të mos derdhet në pjesën tjetër të frigoriferit. Xhepat dhe raftet të dyerve ju ndihmojnë të ruani me shume e thella ushqime.

Çfarë tjetër do të kishit parasysh kur blini një frigorifer? Na tregoni në komente që t’i shtojmë ato në listën tonë.

X